Κρόνιο Πέρασμα Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Για 9η συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας υπεραπόστασης 70χλμ. “Κρόνιο Πέρασμα” στον Πάρνωνα, στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, με νικητές τον Γιώργο Λουφέκη και τη Noora Honkala.

Με αφετηρία τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας στα 934μ. υψόμετρο, 91 υπερ-μαραθωνοδρόμοι ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου την ασφάλτινη διαδρομή γύρω από την Μεγάλη Τούρλα, την βουνοκορφή του Πάρνωνα, περνώντας μέσα από τα χωριά Βαμβακού, Βαρβίτσα, Καρυές και Βούρβουρα, για να τερματίσουν και πάλι στον Αγ. Πέτρο, πραγματοποιώντας μία κυκλική διαδρομή μήκους 68χλμ. Ο Γιώργος Λουφέκης (L-Crew) ήταν ο νικητής του αγώνα με χρόνο 5:26:03, παρά τα 3,5 παραπάνω χιλιόμετρα που διένυσε αφού σε ένα σημείο έχασε τη διαδρομή.

Σχόλια και εντυπώσεις του Γιώργου Λουφέκη για τον αγώνα

Που να το πεις ότι σε έναν αγώνα 70 περίπου χιλιομέτρων, αρκετά από αυτά θα τα τρέξεις με 3,20-3,40/χλμ;
Υψομετρικά σχεδόν 1500 μέτρα…
Ξεκινάς με ήλιο 15:00 το μεσημέρι και τερματίζεις με δροσιά αργά το απόγευμα – νωρίς το βράδυ. Μου αρέσουν αυτοί οι αγώνες. Απαιτητικοί και αν δεν προσέξεις μπορούν να σε γονατίσουν. Θα σταθώ στην ομορφιά του τόπου, στο ότι περνάς μέσα από αρκετά χωριά, μέσα από παραδοσιακούς οικισμούς και νιώθεις όλο τον κόσμο να είναι στον παλμό του αγώνα που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό! Και θα προσπαθήσω να είμαι κάθε χρόνο εκεί! Το μόνο <<κακό>> είναι το ότι με κούρασε λιγάκι κι έρχεται το Ζαγόρι… Αλλά ως γνωστόν, μου αρέσουν οι προκλήσεις