Βιογραφικό Γιώργου Λουφέκη

Ξεκίνησα την καριέρα μου ως δρομέας μεσαίων αποστάσεων πριν από 20 χρόνια. Μετά από 12 χρόνια στο Ελληνικό βάθρο με πολλά Πανελλήνια επιτεύγματα (πάνω από 15 φορές μεταξύ 4-12 θέσεων σε Πανελλήνια πρωταθλήματα), γύρισα την καριέρα μου στο Ορεινό τρέξιμο και στον Μαραθώνιο.

Το 2019 εκπροσώπησα τη χώρα μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ορεινού τρεξίματος και επίσης έτρεξα τον έναν και μοναδικό μου Μαραθώνιο δρόμου στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας με χρόνο 2 ώρες και 36 λεπτά. Από τότε είχα πολλά επιτεύγματα σε αγώνες αποστάσεων από 20 έως 110 χλμ.

Είμαι ο ιδρυτής του L-Crew από το 2017, το οποίο δεν είναι απλώς μια ομάδα τρεξίματος, αλλά μια οικογένεια που αγαπά το τρέξιμο είτε σε ελίτ είτε σε ψυχαγωγικό επίπεδο. Μέσω του πληρώματος μας υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον εντός και εκτός του στίβου. Αποτελούμαστε από περισσότερα από 100 άτομα, από τα οποία κάποιοι είναι αθλητές Τριάθλου, δρομείς Αντοχής και δρομείς Ορεινού τρεξίματος. Υπάρχουν επίσης κάποιοι άνθρωποι που είναι συγκεντρωμένοι στη φυσική κατάσταση και άλλοι  που προτιμούν τις μικρές αποστάσεις (100-400m).

Γνωρίστηκα με την ομάδα του Fitnessvibe το Μάνο και το Σεραφείμ το 2018, όπου με έχουν υποστηρίξει αποτελεσματικά για τις αγωνιστικές ανάγκες μου στη μυϊκή ενδυνάμωση, ειδικά σε περιόδους που υπέφερα από κάποιο τραυματισμό ύστερα από αγώνες Ορεινού τρεξίματος. Ύστερα από τόσα χρόνια συνεργασίας έχοντας υποστηρίξει εμένα αλλά και την ομάδα μου το L-Crew, αποφάσισα να αφιερώσω τρία Κύπελλα από τους Ορεινούς αγώνες μεγάλων αποστάσεων (Ultra), που ήταν για εμένα ορόσημα και αποτελούν πολύ σημαντικούς αγώνες από πλευράς απόστασης, τεχνικής δυσκολίας, επίτευξης προσωπικών μου στόχων αλλά και αναγνώρισης της πολύτιμης βοήθειας που έλαβα από την ομάδα του Fitnessvibe.

Μπορείτε αν θέλετε να διαβάσετε τις περιπέτειες μου κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων αγώνων


Κρόνιο Πέρασμα Σάββατο 16 Ιουλίου 2022


Ζαγόρι 22 Ιουλίου 2022


Tihio Stage Race (ERMIS THEOCHAROPOULOS) 100km 5-7 Μαΐου 2023